Anime İncelemeleri,AMV paylaşımları,OST ve Opening ayrıcalıkla Çeşitli Wallpaperlar teması altında paylaşım yaptığım Bloguma Hoşgeldiniz.

3 Ocak 2016 Pazar

Anime İncelemesi ''Yahari Ore No Seishun Love Come Wa Machigatteiru''


Herkese merhaba ^^,bugün beğeninize sunacağım anime  ''Yahari Ore No Seishun Love Come Wa Machigatteiru'' yani My Teenage Romantic Comedi SNAFU adlı light novel uyarlamasından ortaya çıkan romantik komedi,okul ve birazcık Slice Of Life'a kaçan bir animeyi tanıtacağım.

Anime 2 sezon olmak üzere 26 bölümden oluşuyor (ovalar dahil),3. sezonunun ne zaman çıkacağı konusunda pek fikrim olmamakla beraber ''EN SEVDİĞİM ANİME'' olduğu içinde sabırsızlıkla beklemekteyim aslında.

''Peki nedir? ne değildir? nasıl bir anime?'' gibi sorularınızı duyar gibiyim,başlayalım ozaman.

Animenin konusu,kendini sosyal çevreye özellikle de ''kızlara'' (şirin mi şirin kedi dişi olan kız kardeşi hariç ona ''bayılıyor'') eskiden yaşadığı başarısız deneyimler sonucu tamamen kapatan Hikigaya Hachiman karakteri çevresinde gelişir,ancak öyle havalı olmak için veya triplere girdiği için değil,kendisi de bunu kabul etmiş biçimde yapıyor.Merak ettiyseniz size birinci sezondaki Hachiman'ı göstereyim;






İşte bu Bizim haşin ölü balık gözlü anti asosyal karakterimiz hachiman.







Merak etmeyin konu daha bitmedi,hachimanın bu durumunu anlayan güzeller güzeli fakat neredeyse 30 una basıp da halen evlenemeyen şiddetçi öğretmeni Hiratsuka Sensei tarafından okulda bir çeşit ''Danışma kulübü''ne yazdırılır,burada tıpkı kendisi yalnız bir kız daha vardır ama hachimanın tam tersine sosyal çevrede başarılı olamadığı için değil,FAZLA MÜKEMMEL olduğu için yalnızdır,bunu karakteri sevdiğim için filan söylemiyorum,gerçekten her işte mükemmel,çok zeki ve çok güzel.Kızımızın adı ise Yukino Yukinoshita işte o;



Aslında bakışlarından nasıl bir karakteri olduğunu anlayan insanlarda vardır aramızda,tamda ''Hepinizden İğreniyorum'' bakışı var.




Konu bitti mi sandınız? Hayır bitmedi,fakat sona geldik konuda,bu danışmanlık kulübüne bir kızımız daha geliyor adı Yui Yuigahama,kendisi hachiman ve yukinondan biraz değişik bir karakter sosyal olmak istiyor,yarı başarılı ve yarı başarısız gibi bir şey,yapmacık kişiler buluyor diyebilirim,ikilimize göre çok hareketli çok neşeli ve aşırı nazik.






Karakterin tipine bakarak bile anlayabiliyorsunuz tekrardan,sanki ''Notice me senpai'' bakışları var bu kızda.










Animenin diğer ''Romantik komedi okul'' animelerinden tek ve en büyük farkı ''HİKİGAYA HACHİMAN'' dır,yeri geldiğinde yaptığı o mükemmel yalnızlıkla ve hayatla ilgili söylediği o sözler sizi ''Olum aynı ben lan bu'' dedirtebiliyor,komedi kısmı genelde Hikki ile yukinonun atışmaları arasında ve hachimanın animedeki bütün kızlardan güzel fakat erkek olan Totsuka'ya ''yavşaması veya daha kibarca yazması.''

Her zamanki gibi geziler,kamplar,iki cm etekler var,fakat hikkinin olması gerçekten olayı değiştiriyor,ayrıcalıkla seride gerçekten karakter bolluğu var,8. sınıf sendromu olan,popüler olan kız,yakışıklı ve gözde erkek,aşırı derece yaoi seven bir kız.

Genellikle 2 sezonda da danışman kulübüne gidip yardım isteyenlere bizim üçlümüz yani hikki yui ve yukinon'un yardım etmesi ve oluşan harem olayları dönüyor,herkesin bu anime hakkında bildiği yanlış ise,animenin temasının yalnızlık olduğu sanmasıdır,değildir,lütfen,animenin asıl teması yalnızlığı her ne kadar seçse de ginede içten içe hep kırılan biri hakkında oluşan bir teması var,zaten sonuna doğru anlayacaksınız eğer iyi bir şekilde izlediyseniz.

Evet konu ve anime hakkında söyleyeceklerim bu kadar,hazır sınavlarınız bitmişse bence direk başlayın derim.

Animenin OST leri ve Openinglerinden bahsetmek gerekirse,45 ila 50 arasında anime izledim,fakat hiçbirinin ostleri bana göre bu animeninki kadar güzel ve mükemmel olamaz,kesinlikle olamaz,o iç gıdıklayan üzücü piyano ostleri sanki gerçekten anime ile bütünleşmiş gibi,bir insanı bu kadar kendinden alamaz,herkesin zevkleri aynı değildir fakat benle aynı olan herkes bu yazdıklarımı animenin ostlerini dinledikten sonra anlayacaktır,openingleri ise yuigahama ve yukinonun seslendirdiği yavaş ve sonradan hızlanan mükemmel openingler diyebilirim.

Yeni blogumda ilk incelememin sonuna geldim buraya kadar okuduysanız ve içinizde animeyi izlemeye dair küçücük bir heves oluşturduysam ne mutlu bana,artık bu blogda incelediğim her animeyi aşağıdaki gibi puanlandıracağım;

Konu:10/10
Karakterler:10/10
Mekan:9.6/10
İşlenen Konular(Kamp geziler,danışmanlık kulübü,faaliyetler filan): 8,3/10
Ost/Op:10/10
Grafik: 9/10

Animedeki takıldığım en büyük eksiklik ise,konusu yalnızlık olmasına rağmen hikkinin en çok takıldığı iki kızla arasında bir harem oluşması ve hikkinin ikisinede ''Ship'' surat ifadesi takınması,bir an önce 3. sezon çıksada kim olacağını anlasak iyi olurdu.

1 yorum:

Copyright © AniMania

Tasarım: Anders Noren | Blogger Temaları: NewBloggerThemes.com | Türkçeleştirme: Karamsar Temalar